У штабі ООС уточнили: вибух

У штабі ООС уточнили: вибух "Молота" поранив двох бійців

Укрінформ
Прес-центр операції Об'єднаних сил повідомляє, що двоє військових (а не троє, як вказали окремі ЗМІ) зі складу мінометного розрахунку отримали легкі дотичні поранення через розрив ствола міномета "Молот".

Про це йдеться у повідомленні Міноборони

"Під час виконання бойового завдання щодо ведення адекватного вогню у відповідь у каналі ствола міномета М120-15 "Молот" розірвалась міна. За даним фактом внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за статтею 414 частина 2 Кримінального кодексу України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення", - йдеться у повідомленні.

За попередніми висновками первинної перевірки, яка здійснювалася безпосередньо на місці, де відбувалася бойова робота, та під час опитування поранених військовослужбовців з'ясовано, що ймовірною причиною розриву міни є неправильна підготовка боєприпаса до стрільби, зокрема недотримання правил його зберігання.

Стан поранених військовослужбовців задовільний, їм надається вся необхідна медична допомога у військовій медичній установі. Загрози для їхнього життя немає.

Читайте також: Міноборони перевіряє повідомлення про розрив міномета "Молот" та поранених бійців

Як повідомляли раніше деякі ЗМІ та волонтери в соцмережах, у 72-й окремій механізованій бригаді стався вибух міномета "Молот", двоє чи троє військових поранені.

6 липня через розриву міномета "Молот" на Рівненському полігоні загинули троє військових, дев'ятеро було поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-