Порошенко пояснив, чим Путін прагне “замінити” миротворців на Донбасі

Порошенко пояснив, чим Путін прагне “замінити” миротворців на Донбасі

Укрінформ
Україна прагне розгортання на Донбасі справжньої миротворчої місії ООН, яка б контролювала всю територію ведення бойових дій і кордон, Росія ж пропонує місію для супроводу міжнародних спостерігачів.

Про це написав Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Ми прагнемо справжньої миротворчої місії ООН, яка б передбачала розташування міжнародних контингентів по всій зоні ведення бойових дій як передумову для припинення вогню, забезпечення політичного процесу і проведення на Донбасі вільних місцевих виборів”, - зазначив Порошенко.

Водночас він зауважив, що президент Росії Володимир Путін пропонує не миротворчу місію ООН, а “щось на кшталт місії супроводу міжнародних спостерігачів”.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували можливу миротворчу місію на Донбасі

За словами Глави Української держави, Путіну важливо зберегти присутність в Україні російських військ, що він офіційно заперечує, та аби російський кордон залишався відкритим для можливості відправлення підкріплення.

Порошенко переконаний, що пропонований Росією варіант місії є “просто замилюванням очей”.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у щорічному посланні до Верховної Ради анонсував, що під час візиту та виступу на Генеральній асамблеї ООН говоритиме про питання узгодження параметрів розгортання на Донбасі миротворчої місії під егідою Організації об’єднаних націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-