Від початку російської агресії на Донбасі загинув 21 рятувальник

Від початку російської агресії на Донбасі загинув 21 рятувальник

Укрінформ
Від початку російської агресії на Донбасі загинув 21 представник рятувальної служби України, ще 38 зазнали поранень.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди Дня рятувальника України, які відбулися в Маріїнському палаці, інформує прес-служба глави держави.

"За час протидії російській агресії загинув 21 представник рятувальної служби, а 38 отримали поранення", - сказав Порошенко.

Він також особливо відзначив роботу рятувальників в Авдіївці під час безперервних обстрілів міста з боку російських снайперів на початку 2017 року.

Читайте також: Неймовірні історії порятунку: Порошенко роздав нагороди героям року

"У мене на все життя перед очима приклад замерзаючої Авдіївки на початку 2017 року - в надзвичайно складних умовах, коли агресор хотів поставити на коліна 20-тисячне українське місто. Коли разом із представниками Збройних сил, Служби безпеки України, інших силових підрозділів, ви рятували людей, які залишилися в 26-градусний мороз без тепла, газу, електроенергії. Рятувальники пішли відновлювати лінії електропередачі під снайперським вогнем російських найманців", - сказав Президент, згадуючи героїзм українських рятувальників. "Ніхто не відмовився. Ніхто не сказав, що він боїться. Як на мене, це символ українського рятувальника", - додав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-