Танкісти демонструють високу бойову майстерність у відсічі агресору - Порошенко

Танкісти демонструють високу бойову майстерність у відсічі агресору - Порошенко

Відео
Укрінформ
Українські танкісти демонструють на Сході фантастичний професіоналізм і високу бойову майстерність у відсічі агресору.

Про це зазначив Президент України Петро Порошенко у привітання з Днем танкіста, розміщеному на сторінці у Facebook.

"Вітаю з Днем танкістів! Вже два роки емблемою танкових військ України є латна лицарська рукавиця, що стискає пірнач. Цей символ було обрано на честь перемоги воїнів князя Костянтина Острозького над московським військом у битві під Оршею у 1514 році. Тоді запорукою перемоги став потужний удар важкої лицарської кінноти - попередниці сучасних танкових військ.

Сьогодні ж українські воїни-танкісти з честю тримають позиції на Сході, демонструючи фантастичний професіоналізм і високу бойову майстерність у відсічі агресору", - йдеться у привітанні.

Крім того, Порошенко згадав танкістів, які загинули. "Слава нашим танкістам-захисникам та вічна пам'ять і шана мужнім героям-танкістам, які віддали своє життя за мирну незалежну Україну!".

Читайте також: Доба в ООС: бойовики 25 разів порушили “тишу”

Як повідомлялося, в Україні щороку в другу неділю вересня відзначають День танкістів. Свято встановлено згідно з Указом Президента «Про День танкістів» від 29 серпня 1997 року, та відзначається у другу неділю вересня. Україна по праву вважається однією з провідних танкових держав світу. Вона має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які є важливою складовою бойового потенціалу Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-