В Україні створять ще одну бригаду морської піхоти

В Україні створять ще одну бригаду морської піхоти

Укрінформ
До кінця жовтня цього року планується сформувати ще одну бригаду морської піхоти.

Про це Радіо Свобода повідомив командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль.

Він зазначив, що командир бригади та його заступники вже визначені, зараз вони перебувають в пункті постійної дислокації формування у селі Дачне, що в Біляївському районі приблизно за 30 кілометрів від обласного центру.

"Спеціально для морських піхотинців у Дачному створюється військове містечко сучасного зразка – із гуртожитками покращеного типу для військовослужбовців-контрактників, гуртожитком для офіцерського складу, спортивно-оздоровчим комплексом, медичною частиною та таке інше. Наразі в структурі Командування морської піхоти (КМП) як єдиного органу управління частинами морських піхотинців та берегових артилеристів налічуються бригади морської піхоти і артилерійська, три окремих батальйони морської піхоти, реактивний артилерійський полк", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Грузії за участю 10 країн пройдуть військові навчання Agile Spirit 2018

Як зазначив генерал-майор Содоль, нині зона відповідальності морської піхоти України простягається від Маріуполя до Болграда на Одещині. Йдеться про близько тисячі кілометрів Азовського моря і понад 1,7 тисячі Чорного моря.

Нагадаємо: відповідно до плану реформування Військово-морських сил України, поділ ВМС на морське командування і командування морської піхоти був зроблений на початку 2018 року для оптимізації управління окремими напрямами. Командувач морської піхоти генерал-майор Юрій Содоль перебуває у прямому підпорядкуванні командувача ВМС ЗС України Ігоря Воронченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-