Оточення Захарченка намагається втекти з “ДНР” - представник омбудсмена

Оточення Захарченка намагається втекти з “ДНР” - представник омбудсмена

Укрінформ
Найближче оточення загиблого ватажка бойовиків в ОРДО Олександра Захарченка намагається втекти з так званої "ДНР", Донецьк узятий в кільце військовою технікою.

Про це в Facebook написав представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Павло Лисянський.

"Найближче оточення Захарченка намагається втекти з території «ДНР». Переодягаються в цивільне і намагаються втекти. Донецьк узятий в кільце військовою технікою, всі воєнізовані підрозділи незаконних збройних формувань (НЗФ) приведені в бойову готовність. Така обстановка, за інформацією джерел у НЗФ «ДНР», триватиме 3 дні", - написав Лисянський.

За його словами, наразі працює тільки КПВВ «Станиця-Луганська».

"Всю ніч провів на лінії розмежування, був у Мар'їнці, Красногорівці, Майорську. Бойові дії активно не велися цієї ночі, у Мар'їнці тільки чув автоматні і кулеметні черги. КПВВ "Майорське" працює тільки на в'їзд в "ДНР". КПВВ "Мар'їнка" і "Гнутове" з боку "ДНР" в'їзд і виїзд закритий. З «ДНР» людей не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО", - уточнив він.

Читайте також: Слободян вважає, що Захарченка ліквідували спецслужби РФ

За словами Лисянського, вночі 1 вересня було здійснено арешти, "мені відомо про двох; до людей приходили прямо в квартири вночі".

Як повідомлялося, 31 серпня увечері в окупованому Донецьку під час вибуху в ресторані "Сепар" був смертельно поранений "глава ДНР" Олександр Захарченко.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-