Окупанти вже чотири рази порушили

Окупанти вже чотири рази порушили "шкільне перемир'я" - МОУ

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська, попри домовленість щодо припинення вогню з 29 серпня, з початку доби вже чотири рази обстріляли сили ООС.

Про це заявив на брифінгу у середу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З початку цієї доби вже зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ по оборонних позиціях Об'єднаних сил", - зазначив він.

Гуцуляк уточнив, що з опівночі бойовики обстріляли з великокаліберних кулеметів українські позиції поблизу Гнутового. Обстріл з цієї ж зброї зафіксовано поблизу Талаківки. Незаконні збройні формування також вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Кримського.

За інформацією української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), о 9.15 російсько-окупаційними військами було відкрито вогонь по українських позиціях у районі Новотошківського із застосуванням мінометів калібру 82 мм, станкових, протитанкових та автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Читайте також: Хуг заявляє про 70 порушень "шкільного перемир'я" з початку доби

Від початку доби втрат унаслідок бойових дій серед українських військовослужбовців немає, поінформував Гуцуляк.

Протягом минулої доби, 28 серпня, бойовики активно вели обстріли по оборонних позиціях ООС із танків, артилерії та мінометів, завезених на окуповані території у вигляді "гуманітарної допомоги" з території РФ. Загалом було зафіксовано 32 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

"При цьому ворог здійснив близько 30 пострілів з танків, також 30 з артилерії калібру 122 мм, випустив понад 60 мін калібрів 120 та 82 мм", - сказав речник.

Як повідомлялося, 22 серпня у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання конфлікту на Донбасі було погоджено новий режим припинення вогню. Так зване шкільне перемир’я мало розпочатись з 00.00 29 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-