На Донеччині затримані окупанти розповіли, як було

На Донеччині затримані окупанти розповіли, як було "працювати" на Росію

Укрінформ
На Донеччині оголошено про підозру чотирьом окупантам, які входили до складу російських окупаційних військ від початку збройного конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Поліцейські встановили місцезнаходження та притягнули до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань, які стояли біля витоків окупації Слов’янська та Лиману", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували правоохоронці, чоловіки були завербовані на початку російської агресії для роботи на перших блокпостах. Навесні 2014 року найманці зі зброєю або битами оглядали автомобілі та перевіряли громадян, шукаючи українську символіку, яка була приводом відправити людину "на підвал". Їхня "робота" оплачувалася, в кращому випадку, їжею та сигаретами.

Читайте також: Бойовики під Авдіївкою застосували заборонені міномети - штаб ООС

Приміром, 30-річний житель Лиманського району чергував на в’їзді у своє село, бо агітатори сказали, що населений пункт нібито йдуть захоплювати "бандерівці". Побачивши, що його обманули, чоловік покинув свій пост та повернувся до звичайного життя. Факт участі у бандформуванні ретельно приховував, але поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, і тепер колишній учасник НЗФ постане перед судом.

Йому та іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-