Окупанти за добу 18 разів застосували заборонене озброєння - СЦКК

Окупанти за добу 18 разів застосували заборонене озброєння - СЦКК

Укрінформ
Російські окупаційні війська рротягом минулої доби 18 разів застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. 

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Протягом минулої доби збройні формування Російської Федерації 39 разів порушували режим припинення вогню, 18 разів застосовували озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Вогонь вівся з використанням 152 та 122 мм гаубиць, 120 мм та 82 мм мінометів. Витрачено 149 боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ООС: бойовики обстрілюють з мінометів Південне, з гранатометів - Мар'їнку

Зазначається, що відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 24 серпня, на тимчасово окупованій території представниками спостережної місії зафіксовано важке озброєння збройних формувань РФ, розміщене з порушенням ліній відведення та відсутнє у районах зберігання. Зокрема, у Круглику виявлено 18 танків Т-64 і 12 танків Т-72, у Теплому - 3 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм; у Мирному - 10 одиниць 122 мм причепних гаубиць Д-30, стільки ж 120 мм мінометів 2Б11 «Сани» і 6 протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» калібру 100 мм.

"Збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. 23 серпня 2018 року бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ ОБСЄ доступ у районах Заїченка та Новоазовська", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-