Сили ООС скоро отримають 75 протитанкових комплексів “Стугна” і “Корсар” - Порошенко

Сили ООС скоро отримають 75 протитанкових комплексів “Стугна” і “Корсар” - Порошенко

Укрінформ
Об’єднані сили найближчим часом отримають 75 протитанкових ракетних комплексів українського виробництва “Стугна” і “Корсар”.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на відкритті виставки сучасних зразків озброєння, військової техніки та інших матеріально-технічних засобів на Михайлівській площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз вручатиму сертифікати на протитанкові комплекси “Стугна” і “Корсар”. Як нам їх не вистачало у 2014 році! Яку високу ціну заплатила Україна у 2014-2015 роках за їх відсутність! Вони (ПТРК — ред.) будуть вручені представникам Сухопутних військ, ВМС, Десантно-штурмових військ. Не забудемо і про ОС - вони отримають найближчим часом 75 комплексів”, - сказав глава держави.

За його словами, ці комплекси відповідають найкращим світовим стандартам безпеки й оборони.

Читайте також: Україна до кінця року планує створити ще 20 зразків озброєння — Президент

Президент зауважив, що “Стугна” і “Корсар” дуже добре зарекомендували себе в боях, зокрема й тим, що зменшують ризик ураження операторів противником. Крім того, до важливих переваг слід відносити і вартість вітчизняних протитанкових комплексів, які, за його словами, у декілька разів дешевші за іноземні аналоги. У цьому контексті Порошенко зазначив, що за ті самі гроші в українського ОПК закуповується у 5-6 разів більше озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-