Реабілітація учасників АТО: у Порошенка розповіли про новий законопроект

Реабілітація учасників АТО: у Порошенка розповіли про новий законопроект

Ексклюзив
Укрінформ
Проект Закону України "Про реабілітацію осіб, які забезпечували державну безпеку України, захист від надзвичайних ситуацій, та деяких інших осіб" перебуває на фінальній стадії підготовки. 

Передбачається, що законопроект ініціює Президент України Петро Порошенко, заявила у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила керівник Офісу Уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька.

"Законопроект опрацьований, він пропрацьовувався із залученням фахівців. Проект попередньо надався на погодження центральних органів виконавчої влади, враховані всі зауваження. Наразі законопроект знаходиться на фінальному опрацюванні, ми розраховуємо, що він буде ініційований Президентом і буде розглянутий на Нацраді реформ", - сказала Зарецька.

Зі свого боку Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко зауважив, що питання впровадження сімейної реабілітації постраждалих українських бійців в Україні враховано в згаданому проекті закону.

Читайте також: Порошенко закликає вболівати за незрячого українця на Марафоні морпіхів у США

"На базі цього закону ми зможемо створити сімейну реабілітацію, і ми зможемо отримати фінансування. І вже не потрібен буде ніякий збір волонтерських коштів, не треба буде шукати можливості поїхати, бо на сьогодні бійці ділять свої путівки, щоб тільки поїхати на реабілітацію з дружиною", - додав він.

Раніше Зарецька повідомила, що Порошенко висловив готовність винести законопроект до Верховної Ради як пріоритетний.

Законопроект підготовлено на основі рекомендацій Оцінювальної місії ВООЗ з питань реабілітації та осіб з обмеженнями життєдіяльності, яка працювала в Україні у грудні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-