Військові медики США і Канади відвідали госпіталь у районі проведення ООС

Військові медики США і Канади відвідали госпіталь у районі проведення ООС

Фото
Укрінформ
У військовому мобільному госпіталі, який діє в районі проведення операції Об’єднаних Сил, відбулися тактико-спеціальні заняття за участю лікарів зі США та Канади.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

"Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв розвитку ситуації на лінії зіткнення з ворогом. Зокрема, до загострення бойових дій і значного притоку поранених та травмованих. Наш особовий склад має досвід роботи в таких умовах, адже госпіталь, після розгортання в зоні бойових дій, фактично «з коліс» приймав велику кількість поранених. Ми продемонстрували закордонним партнерам наші унікальні знання, а також уміння дотримуватись необхідних медичних протоколів та часових рамок", - сказав полковник медичної служби Іван Богдан.

Військові медики США і Канади відвідали госпіталь у районі проведення ООС / Фото: mil.gov.ua

Він зазначив, що важливими аспектами процесу прийому великої кількості поранених та травмованих є сортування та надання невідкладної допомоги. До того ж, важливою є робота водіїв санітарних автомобілів, які мають досконало знати різні шляхи евакуації. Слід додати, що в заняттях були задіяні новітні санітарні автомобілі українського виробництва та медико-санітарні автомобілі, передані українському війську урядом США.

Читайте також: Доба в ООС: Понад 40 обстрілів; два військових загинули, ще два поранені

Відпрацьовувалось і питання залучення авіаційних засобів до виконання евакуації поранених. 

За словами закордонних гостей, українські військові лікарі продемонстрували високий рівень практичної підготовки та професійних знань. Відтак, за результатами заняття кращі фахівці будуть представлені до відзначення командуванням Об’єднаних Сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-