Для розмінування на Донбасі знадобиться 20 років - експерт

Для розмінування на Донбасі знадобиться 20 років - експерт

Укрінформ
Для гуманітарного розмінування на Донбасі знадобиться 20 років. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив засновник "розмінувальної" компанії "Трансімпекс" Володимир Петраченков.

"Якщо вірити цифрам ООН, загальна площа замінованих територій на Донбасі сягає 7 тисяч квадратних метрів. У світі існує певний стандарт: рік війни - це десять років розмінування. Тож можна уявити, що Україні потрібно буде 20 років для гуманітарного розмінування на територіях, де велися активні бойові дії", - зазначив він.

Керівник "Трансімпексу"  зауважив, що на непідкотрольних територіях існують "прострочені" реактивні снаряди, протитанкові міни, протипіхотні, боєприпаси ствольної та реактивної артилерії.

"Мінування там відбувалося швидше за все хаотично, особливо в районах блокпостів, є багато саморобних пристроїв. Мінують там усе. І об'єкти інфраструктури, мінують грунти, навіть місцевість житлової забудови.  Тому, на мій погляд, розмінування має відбуватися шляхом створення незалежного органу, шляхом залучення компаній, які займаються гуманітарним розмінуванням", - додав він.

Читайте також: ООС: під Світлодарськом бойовики застосували “Гради” та 120-мм міномети

При цьому Петраченков зазначив, що питання оперативного розмінування має знаходитись в компетенції Міністерства оборони та Держслужби з надзвичайних ситуацій,  в той час як профільні компанії мають виконувати гуманітарне розмінування вже за рахунок коштів донорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-