Муженко: 112 мільярдів — мінімум, що треба на армію наступного року

Муженко: 112 мільярдів — мінімум, що треба на армію наступного року

Укрінформ
Начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко заявив, що для армії у 2019 році необхідне фінансування на рівні щонайменше 112 млрд гривень.

Про це керівник Генштабу сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"Ми порахували, що це має бути сума приблизно 112 млрд грн. Це мінімальна потреба для армії. А нам поки доводять показники на 82 млрд грн. І це явно недостатньо для того, щоб утримувати ЗСУ в боєздатному стані, я вже не кажу про нарощування спроможності", - сказав він.

За словами Муженка, спостерігається відтік військових кадрів, в тому числі через проблеми матеріального характеру. Це може мати серйозні наслідки для боєготовності ЗСУ. Він пояснив, що через звільнення в армію набирають нових контрактників, яких треба знову готувати. "А через певний термін вони знову звільняються. Нам потрібно тримати потужне ядро ЗС, тоді це сприятиме посиленню спроможності армії", - наголосив він.

Читайте також: Муженко підписав наказ про декомунізацію в армії

"Наші дослідження показують, що базовим грошовим забезпеченням для військовослужбовця мають бути 15 тисяч. У нас зараз 7 тисяч, ця цифра має зрости щонайменше удвічі. Тоді це буде достойний рівень матеріальної компенсації за всі ті незручності та те напруження, яке вони відчувають", - розповів Муженко.

При цьому він запевнив, що на передову ця ситуація не впливає, адже там значно більші грошові виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-