У батальйоні бойовиків

У батальйоні бойовиків "Сомалі" служать військові РФ - свідок

Відео
Укрінформ
Білорус, якого затримали за участь у батальйоні бойовиків "Сомалі", розповів, що в ньому проходили службу кадрові російські військові.

Кадри з його свідченнями оприлюднила Служба безпеки на YouTube.

"Можу підтвердити, що за той час, що я там служив, там проходили службу кадрові російські офіцери", - сказав екс-бойовик.

Він розповів, що у 2014 році приїхав добровільно на схід України, щоб вести боротьбу з "її урядовими військами", приєднався до лав незаконних збройних формувань, згодом пройшов спеціальну підготовку на території Ростовської області в Росії.

"Наприкінці листопада 2014 року я вступив у батальйон "Сомалі", де був зарахований в танкову роту і відправлений на навчання в Російську Федерацію, в Ростовську область, вчили нас російські військові. ...Після проходження навчання я повернувся в Донецьк, в батальйон "Сомалі". У 2017 році в кінці січня я вступив в 11-й полк, де був зарахований до першого стрілецького батальйону в якості стрілка-гранатометника. За час проходження служби брав участь у боях під Ясинуватою", - заявив затриманий.

Читайте також: Бойовики 16 разів порушили “тишу”, під Гнутовим працювали 120-мм міномети

10 серпня 2018 року чоловік прибув на територію України, де його затримали представники СБУ і прокуратури.

Громадянину Білорусі повідомили про підозру за статтею про "створення терористичної групи чи терористичної організації", що передбачає до 15 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-