Штаб ООС заявляє про ескалацію на Донбасі

Штаб ООС заявляє про ескалацію на Донбасі

Карта
Укрінформ
Українські військовослужбовці у зоні проведення операції Об'єднаних сил з опівночі у середу зафіксували 6 прицільних обстрілів з боку бойовиків.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Російсько-окупаційні війська вели збройні провокації з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів у районі н.п. Новозванівка, Кримське, Мар’їнка, Широкине, Авдіївка, з озброєння БМП - поблизу Чермалика. Захисники України двічі застосовували штатне піхотне озброєння, придушуючи ворожу збройну активність", - сказав речник.

Він додав, що загалом з початку доби зафіксовано 6 прицільних обстрілів. Від початку поточної доби втрат серед українських військових немає.

Гуцуляк зауважив, що протягом минулої доби у районі проведення ООС обстановка "набула ознак загострення". Збільшилася кількість артилерійських і мінометних снарядів, випущених російсько-окупаційними військами по позиціях захисників України із калібрів, що заборонені до застосування Мінськими угодами.

Загалом протягом минулої доби, 14 серпня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 46 прицільних обстрілів з боку бойовиків. При цьому російсько-окупаційних війська здійснили 7 пострілів з артилерії калібру 152 мм, близько 50-ти — з артилерії 122-го калібру, випустили понад 20 мін калібру 120 мм, та понад 60 — калібру 82 мм, поінформував речник.

Читайте також: Бойовики застосовують 152-мм артилерію та міномети, загинув боєць ООС

"Українські військові декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність з метою збереження життя та здоров’я особового складу. При цьому підрозділи Об’єднаних сил не застосовували заборонені Мінськими угодами озброєння та калібри", - наголосив Гуцуляк.

Він повідомив, що внаслідок бойових дій учора ввечері загинув український військовослужбовець 1972 р.н. Окрім цього, минулої доби троє військових дістали поранення різних ступенів тяжкості. Їх доправлено до військового мобільного госпіталю, де їм надають кваліфіковану медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-