Навчання Noble Partner та See Breeze сприяють безпеці у Чорному морі - Порошенко

Навчання Noble Partner та See Breeze сприяють безпеці у Чорному морі - Порошенко

Укрінформ
Міжнародні навчання "Noble Partner 2018" у Грузії, в яких беруть участь українські військові, та "See Breeze 2018", які нещодавно проходили в Україні, роблять важливий внесок у підтримку стабільного та безпечного середовища у Чорноморському регіоні.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Українські військові беруть участь у навчаннях НАТО "Noble Partner 2018", які сьогодні розпочалися у Грузії. Як Україна, так і Грузія сповна відчули військову агресію РФ, тому підвищення готовності та сумісності з країнами-членами та країнами-партнерами НАТО – надзвичайно важливі для наших Збройних сил. Навчання "Noble Partner 2018", як і "See Breeze 2018", які нещодавно проходили в Україні, роблять важливий внесок у підтримку стабільного та безпечного середовища в Чорноморському регіоні”, - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, багатонаціональні військові навчання NATO та партнерів Альянсу "Noble Partner-2018 стартували 1 серпня у Грузії.  Майже три тисячі військових з 13 країн та 140 одиниць техніки два тижні виконуватимуть спільні завдання.

Навчання проходитимуть на тренувальній базі Вазіані в передмісті Тбілісі та триватимуть до 15 серпня. НАТО представляють військовослужбовці збройних сил США, Великої Британії, ФРН, Естонії, Франції, Литви, Норвегії, Польщі та Туреччини, а партнерів НАТО – Україна, Грузія, Азербайджан і Вірменія.

Читайте також: Порошенко підписав закон про правовий статус зниклих безвісти

На навчаннях Україна представлена ротою морської піхоти (96 військовослужбовців Збройних сил), яких грузинська сторона забезпечує необхідним військовим майном, озброєнням та технікою.

Метою навчання є поліпшення навичок в операціях забезпечення стабільності, оборони або наступу, підвищення військової взаємосумісності збройних сил членів і партнерів НАТО, розвиток тренувальних можливостей сил реагування НАТО та поглиблення співробітництва між країнами-учасницями навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-