В

В "Л/ДНР" тривають масові репресії за релігійною ознакою - Козловський

Укрінформ
На окупованій території Донбасу тривають масові репресії і переслідування вірян за релігійною ознакою.

Про це повідомив у Facebook президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних відносин, колишній заручник бойовиків "Л/ДНР" Ігор Козловський.

"Терміново! Продовжуються масові репресії і переслідування віруючих за релігійною ознакою на території ОРДЛО", - зазначив Козловський.

Так, за його словами, у четвер на сепаратистському сайті "Новоросія" була опублікована інформація про те, що "Міністерство державної безпеки" на території ОРЛО нібито припинило "деструктивну діяльність екстремістської релігійної організації Всеукраїнський союз церков євангелістів християн баптистів". Як стверджує "відомство" бойовиків, ця "релігійна організація з центром у Києві ухилялася від проходження обов'язкової державної реєстрації".

Як зазначив Козловський, "МДБ" також заявило, що в цьому релігійному об'єднанні нібито проповідувалися ідеї силового захоплення "республік" Збройними силами України, а також "підтримувалися тісні зв'язки з представниками українських націоналістичних збройних формувань". Як стверджує "відомство" бойовиків, для досягнення своїх цілей представники "Всеукраїнського союзу церков євангелістів християн баптистів" на території ОРЛО нібито застосовували до своїх прихожан психологічний вплив із залученням психотропних препаратів.

"Навіть у найбільш жахливі часи переслідувань віруючих у СРСР не вистачало такої параноїдально-маразматичної фантазії у тих, хто організовував гоніння та репресії. Словосполучення "баптисти - екстремісти" може виникнути лише у абсолютно хворої людини або у невиліковного дурня. Невігластво у релігійних питаннях породжує сон розуму і стає причиною людських трагедій", - наголосив Козловський.

Читайте також: Це неприйнятно: Помпео про "казарми у церквах" на окупованому Донбасі

Він також підкреслив, що знання з релігієзнавства та гуманітаристики "взагалі є необхідною складовою нашої національної безпеки". "А всі злочини на окупованих територіях українського Донбасу, в тому числі і на релігійному грунті, є багато в чому наслідком того тотального невігластва, яке на повсякденному побутовому рівні є характерним для цього регіону (і не тільки). І на цьому постійно грає реваншистська ідеологія "руського міра", яка знову і знову розігрує релігійну карту в нашій країні. А страждають живі люди", - підсумував релігієзнавець.

Раніше Козловський повідомляв, що обшуки в мечеті "Аль-Амаль" в окупованому Донецьку і її закриття, які провело так зване МДБ "ДНР", є черговим кроком до посилення репресій щодо вірян на цій території.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2017 року під час масштабного обміну з полону ОРДЛО було звільнено 73 українських заручників, серед них був і відомий історик, релігієзнавець викладач Ігор Козловський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-