Інтенсивність обстрілів на Донбасі зменшилась – штаб ООС

Інтенсивність обстрілів на Донбасі зменшилась – штаб ООС

Укрінформ
За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув в районі проведення операції Об'єднаних сил, інтенсивність проведення бойових дій там зменшилась.

Про це розповів на брифінгу речник Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 15 ворожих обстрілів. У тому числі двічі противник застосовував міномети калібру 82 мм, випустивши по наших позиціях 9 мін. Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає», - сказав речник.

За словами Гуцуляка, минулої доби інтенсивність бойових дій зменшилась.

«Але разом з тим противник не відмовився від застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Українські військові тримають ситуацію під повним контролем», - зазначив він.

Читайте також: Доба в ООС: 15 обстрілів бойовиків, поранених немає

Найбільше обстрілів було зафіксовано, за словами Гуцуляка, на Донецькому напрямі - 11 прицільних обстрілів з боку противника, на Луганському - 4 .

Він також повідомив, що станом на сьогодні зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил.

Гуцуляк зазначив, що усі обстріли відбулися вночі та під ранок, переважно противник застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а під Талаківкою та Широкиним - ще й гранатомети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-