Бойовики 17 разів відкривали вогонь, штаб ООС назвав

Бойовики 17 разів відкривали вогонь, штаб ООС назвав "гарячі" точки

Карта
Укрінформ
За минулу добу бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нехтуючи  рішеннями Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо оголошення режиму тиші по всій лінії зіткнення, російсько-окупаційні війська вчора 17 разів відкривали вогонь, використовуючи переважно гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”,  - повідомив Мотузяник.

Зокрема, на Луганському напрямку ворожі вогневі провокації розпочалися вночі та відновилися у другій половині дня. Всього було зафіксувано 6 обстрілів з боку бойовиків. Вогонь з озброєння БМП вороги вели поблизу н.п. Катеринівка, Кримське. В районі н.п. Новозванівка, Троїцьке російсько-окупаційні війська використовували гранатомети, кулемети великих калібрів  та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку протягом минулої доби українські захисники нарахували 11 ворожих обстрілів з боку противника. Вночі та близько 4-ї ранку окупант відкривав вогонь із стрілецької зброї поблизу Водяного та Широкиного. У другій половині дня обстріли відновилися і стрілянина не вщухала до ночі.

Читайте також: У Міноборони повідомили гарні новини з передової

“Біля Водяного ворог випустив в бік наших позицій протитанкову керовану ракету, а біля н.п. Авдіївка, Красногорівка, Лебединське, Павлопіль та Піщевик російсько-окупаційні війська вели вогонь в бік позицій Об’єднаних сил з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї”, - зазначив Мотузяник.

Дотримуючись рішення Тристоронньої контактної групи щодо оголошення режиму тиші, українські захисники минулої доби жодного разу не відкривали вогонь у відповідь.

За словами речника МОУ, від початку цієї доби і станом на 9 годину підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 2 ворожі обстріли. Вночі біля Кримського з боку н.п. Красний лиман бойовики випустили 3 міни 82-го калібру та вели вогонь з озброєння БМП. 

Також цієї ночі, починаючи з нуля годин і до пів на третю противник застосував проти наших оборонців в районі Водяного гранатомети і стрілецьку зброю. Зазначені обстріли були ідентифіковані як неприцільні, тому вогонь у відповідь підрозділи ООС не відкривали.

“Від початку поточної доби втрат у лавах Збройних Сил України немає”, - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-