Доба в ООС: окупанти били з кулеметів під Новолуганським, поранений боєць

Доба в ООС: окупанти били з кулеметів під Новолуганським, поранений боєць

Укрінформ
Упродовж минулої доби ситуація у зоні ООС залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська й далі порушували так зване «хлібне перемир’я» практично по всій лінії зіткнення. 

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу ООС. 

"Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Заборонена Мінськими домовленостями зброя не використовувалася.Противник 21 раз вдався до провокативного вогню по наших позиціях", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Кримське та Причепилівка, де ворог застосовував автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.

Минулої доби противник також проявив себе в районі Світлодарської дуги. Там позиції українських військових обстрілювалися зі стрілецької зброї у районі населених пунктів Луганське та Новозванівка. Також ворог здійснив обстріл нових позицій, що займає рота глибинної розвідки зі складу Об'єднаних сил, на східній околиці Золоте-4, отримавши адекватну відповідь обстріл було припинено.

Позиції сил ООС  у районі населеного пункту Новолуганське окупанти обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Унаслідок ворожого обстрілу один український захисник отримав поранення.

На Донецькому напрямку ворог обстріляв захисників Пісків із протитанкових гранатометів.

Читайте також: Бойовики вісім разів порушили "хлібне перемир’я", втрат немає - штаб ООС

Найгарячіше було на Маріупольського напрямку, де спостерігалася найбільша кількість провокацій у районі населених пунктів Водяне, Гнутове, Широкине, Павлопіль, Чермалик та Лебединське. Вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався змусити українських захисників відкрити вогонь у відповідь.

За уточненими даними розвідки, двох бойовиків російських окупаційних військ поранено.

Незважаючи на оголошене перемир’я, бойовики російських окупаційних військ упродовж поточної доби три рази відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Кримського, що на Луганському напрямку, та у районі населених пунктів Водяне та Широкине, що на Маріупольському напрямку.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-