ООС: штаб назвав

ООС: штаб назвав "гарячі" точки

Укрінформ
Минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ не припиняли спроб дестабілізувати ситуацію в зоні ООС, застосовуючи артилерію та міномети заборонених калібрів.

Найінтенсивніше противник обстрілював позиції українських військових на Донецькому напрямку, заявив у під час брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку противник був найактивніший. 17 прицільних обстрілів в бік позицій українських військових здійснено російсько-окупаційними військами за минулу добу", сказав речник.

Російсько-окупаційні війська з мінометів 82-го калібру обстріляли позиції наших захисників біля Мар’їнки, Лебединського та Пісків, випустивши 7 мін. Також там було зафіксовано вогонь ворожих снайперів.

Окрім того, поблизу Авдіївки окупанти обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил із зенітної установки ЗУ-23-2, а поблизу Новоселівки Другої вели вогонь з озброєння БМП.

Не було спокійно протягом вчорашньої доби також в районі Авдіївки, Гнутового, Пищевика і Старогнатівки. Позиції українських підрозділів неодноразово перебували під ворожим вогнем з гранатометів та стрілецької зброї.

13 прицільних обстрілів з боку ворога зафіксовано минулої доби на Луганському напрямку.

Поблизу н.п. Новотошківське бойовики застосовували вже ствольну артилерію 122-го калібру. Окупант відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великого калібру а також піхотного озброєння. Ця вогнева активність противника зафіксована біля Зайцевого, Катеринівки, Лозового, Майорська, Оріхового і Троїцького.

Загалом, минулої доби зафіксовано 30 прицільних обстрілів в бік наших оборонних укріплень з боку російсько-окупаційних військ, майже половина з яких — із забороненого озброєння. 

Читайте також: Бойовики накрили мінометним вогнем позиції сил ООС під Кримським - штаб

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та придушення вогневих точок ворога, військовослужбовці Об’єднаних сил 20 разів відкривали вогонь у відповідь. Це дозволило українським захисникам надійно утримувати позиції.

Як повідомлялось, внаслідок активних бойових дій один український захисник загинув, ще двоє військовослужбовці ЗС України зазнали поранень. Їх було оперативно доставлено до лікувальних закладів, стан їхнього здоров’я характеризується як задовільний.

За даними розвідки, вчора, внаслідок влучного вогню у відповідь, підрозділами Об’єднаних сил було знищено трьох і поранено п'ятьох окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-