Минулої доби боєць ООС отримав осколкове поранення – Міноборони

Минулої доби боєць ООС отримав осколкове поранення – Міноборони

Укрінформ
Внаслідок обстрілів минулої доби з боку російсько-окупаційних сил один військовослужбовець ЗС отримав осколкове поранення.

Про це повідомив під час брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час бойових дій минулої доби один український захисник отримав осколкове поранення. Його було оперативно доставлено до лікувального закладу, стан здоров’я характеризується як задовільний", - сказав речник.

За його словами, загалом упродовж минулої доби підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 29 прицільних обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями, випустили кілька снарядів із артилерійських систем 122-го калібру та 19 мін з мінометів 120 та 82-го калібрів.

Читайте також: Бойовики сьогодні вже 6 разів прицільно обстріляли позиції ЗСУ - Міноборони

На Луганському напрямку зафіксовано 10 прицільних обстрілів з боку противника. Зокрема, по оборонцях Троїцького, Зайцевого, Залізного та Станиці Луганської бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Наші захисники відкривали вогонь у відповідь зі штатної стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку, порівняно з попереднім днем, ворожа активність дещо збільшилася. Тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку окупантів, проти 20 обстрілів, які зафіксовані попередньої доби.

З метою недопущення просування противника в бік наших позицій та подавлення вогневих точок ворога, військовослужбовці Об’єднаних сил давали відповідь бойовикам, надійно утримуючи позиції. Українські захисники 14 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, і не дозволили ворогу покращити тактичне положення.

За даними української розвідки, трьох окупантів було знищено та ще трьох поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-