СБУ затримала колишнього бойовика

СБУ затримала колишнього бойовика "ЛНР"

Відео
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили колишнього бойовика терористичної організації «ЛНР». Він надав свідчення присутності російських військових на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що харків'янин у квітні 2017 року приєднався до незаконного збройного формування бойовиків. Він проходив «службу» в одному з терористичних батальйонів на території тимчасово окупованого Алчевська на посаді механіка-водія БМП. Зловмисник у складі незаконного збройного формування брав учать у протистоянні поблизу лінії розмежування. Зловмисник надав СБУ свідчення стосовно участі російських військових у збройному конфлікті на сході країни», - йдеться у повідомленні.

У СБУ повідомили, що у червні 2018 року бойовик вирішив покинути лави бандугруповання через тиск з боку терористів та повернутися на Харківщину. Правоохоронці оперативно встановили та затримали колишнього бойовика. 

За його словами, російські війська розміщуються у так званому "другому ешелоні" від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння по позиціях українських військових. Крім того, російські офіцери виконують функції «спостерігачів» за діяльністю збройних підрозділів терористів.

Він також повідомив, що основним мотивом вступу до бандформувань для більшості є матеріальна вигода. Але незаконні збройні підрозділи укомплектовані лише на п`ятдесят відсотків, а ватажками є особи з кримінальним минулим. Матеріальні ресурси та боєприпаси розкрадаються.

Читайте також: Військові затримали зрадника, який рік тому перейшов на бік російських окупантів

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. 

Триває досудове слідство.

Служба безпеки України продовжує документування злочинів російських військових на Донбасі, у Сирії та інших країнах для передачі матеріалів до українських та міжнародних судових інстанцій.

Фото:  СБУ, Фейсбук

Відео:  СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-