Окупанти намагаються “розхитати” оборону на лінії зіткнення - штаб ООС

Окупанти намагаються “розхитати” оборону на лінії зіткнення - штаб ООС

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська минулої доби вдавалися до спроб розхитати оборону українських захисників на лінії зіткнення. Українські підрозділи вели активну оборону та адекватно відповідали бойовикам.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку окупантів. Три міни 120-го калібру вибухнули на позиціях українських захисників поблизу Троїцького та три міни 82-го калібру - у районі н.п. Новотошківське.

Окрім того, окупанти неодноразово вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї по українських опорних пунктах в районі н. п. Південне, Луганське, Гладосове та Зайцеве.

Читайте також: ООС: 28 ворожих обстрілів за добу, поранені двоє бійців

На Донецькому напрямку протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 обстріл.

Гаряче було поблизу Лебединського та Старогнатівки, де вчора ввечері українські позиції були обстріляні окупантами з мінометів 120-го калібру, бойовики випустили 12 мін.

Неспокійно було також поблизу Верхньоторецького та Чермалика - там російсько-окупаційні війська випустили по українських позиціях 27 мін 82-го калібру.

У районі Красногорівки по наших оборонцях вів вогонь снайпер.

Під Новогригорівкою російсько-окупаційні війська застосували озброєння БМП. На інших ділянках поблизу Авдіївки, Водяного, Гнутового, Кам'янки, Мар'їнки, Опитного, Чермалика та Широкиного бойовики вели вогонь по позиціях українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом протягом минулої доби, 18 червня, підрозділами Об'єднаних сил зафіксовано 28 обстрілів, під час яких окупанти випустили по позиціях українських захисників 45 мін.

Задля збереження життя та здоров'я особового складу Об'єднаних сил, українські захисники 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Унаслідок бойових дій двоє українських захисників отримали поранення. Їх було невідкладно евакуйовано до військових госпіталів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-