За добу бойовики 27 разів прицільно обстріляли позиції ООС

За добу бойовики 27 разів прицільно обстріляли позиції ООС

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 27 обстрілів українських позицій, з них на Донецькому напрямку - 21 обстріл, на Луганському - 6 обстрілів.

Про це заявив під час брифінгу у понеділок речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом, протягом минулої доби, 3 червня, підрозділами Об'єднаних сил зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 40 мін різних калібрів, які заборонені Мінськими угодами. Підрозділи Об'єднаних сил ведуть активну оборону, та 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння», - сказав Мотузяник.

За його словами, впродовж минулої доби, 3 червня, на Луганському напрямку зафіксовано 6 прицільних обстрілів.

«У переважній більшості противник вів провокаційні обстріли із застосуванням піхотної зброї, зокрема гранатометів різних типів та кулеметів. Ці обстріли було зафіксовано в районі н. п. Кримське, Південне, Золоте, Новолуганське, Зайцеве», - поінформував речник МОУ.

Він додав, що на Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ.

«Так, в бік оборонців Гнутового ворог випустив декілька снарядів з артилерії калібру 122 мм. Окрім цього, міномети 120-го калібру противник застосовував в районі н. п. Новотроїцьке та Лебединське. Окрім того, близько 15 мін калібру 82 мм бойовики російсько-окупаційних військ випустили біля Авдіївки та Гнутового», - зазначив Мотузяник.

Він зауважив, що непоодинокі вогневі провокації зафіксовано також в районі н. п. Широкине, Тарамчук, Мар'їнка, Водяне, Новотроїцьке, Авдіївка, Красногорівка, Гнутове, Миколаївка, Павлопіль, Лебединське. Ввечері поблизу Водяного бойовики вели вогонь з озброєння БМП.

Читайте також: Бойовики активно застосовують артилерію. Штаб ООС назвав "гарячі точки"

«Відзначу також, що окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Так, вчора ввечері, близько 21:00 з гармат 152-го калібру проросійські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру населеного пункту Талаківка. Терористи випустили по селищу три артилерійські снаряди згаданого калібру. На щастя, постраждалих немає. Дані щодо руйнувань уточнюються», - наголосив Мотузяник.

Він підкреслив, що впродовж минулої доби обстановка на лінії зіткнення залишалася контрольованою підрозділами Об'єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-