Бойовики за добу здійснили 28 прицільних обстрілів, поранені двоє бійців ООС

Бойовики за добу здійснили 28 прицільних обстрілів, поранені двоє бійців ООС

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська минулої доби здійснили 28 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил, військовослужбовці ЗСУ 16 разів відкривали вогонь у відповідь.

Про це заявив під час брифінгу у четвер речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом усі 28 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника військовослужбовці Збройних сил України 16 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю", - сказав речник.

За його словами, внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців дістали поранення. Нині їм надається допомога у медичних закладах. Стан здоров’я поранених бійців задовільний.

Гуцуляк уточнив, що бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення. Найбільша інтенсивність спостерігалася в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Зайцеве, Гнутове та Павлопіль.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зокрема три із застосуванням зброї заборонених Мінськими домовленостями калібрів понад 100 мм. "О 4.20 позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Новотошківське опинилися під вогнем ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. Наші військові зафіксували 5 вибухів снарядів, випущених противником з напрямку окупованого смт Сентянівка. Ще два випадки застосування заборонених озброєнь на Луганському напрямку відзначено на наших позиціях у районах Зайцевого та знову ж Новотошківського. У бік наших військових противник випустив 13 мінометних мін калібру 120 мм", - поінформував Гуцуляк.

Крім того, додав він, вогневі зіткнення із застосуванням звичайних, піхотних озброєнь відбувалися в районах Зайцевого, Кримського, Луганського, Новозваніки та Південного. На завершення минулої доби на Луганському напрямку бойовики з трьох напрямків обстріляли оборонні позиції Об’єднаних сил у районах Кримського та Новотошківського із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

Читайте також: Штаб ООС: бойові дії тривають по всій лінії зіткнення

За словами речника, на Донецькому напрямку зафіксовано 17 ворожих обстрілів, переважно із гранатометів та стрілецької зброї різних типів і калібрів. Активність противника відзначалася в районах н.п. Водяне, Гнутове, Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Чермалик та Широкине.

Зафіксовано також два випадки застосування НЗФ зброї заборонених Мінськими угодами калібрів по позиціях Об’єднаних сил у районі населеного пункту Чермалик. Бойовики російських окупаційних військ випустили 2 снаряди з артилерійських систем калібру 122 мм та 4 мінометні міни калібру 120 мм. Встановлено, що вогонь вівся з напрямку окупованого села Миколаївка, поінформував Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-