Обстріл бойовиками Залізного, де загинула школярка, розслідують як теракт

Обстріл бойовиками Залізного, де загинула школярка, розслідують як теракт

Укрінформ
Обстріл бойовиками населеного пункту Залізне неподалік Торецька Донецької області, внаслідок якого вбита 15-річна дівчинка, розслідується як теракт.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури Донецької області та Торецьким ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 28.05.2018 за ч.3 ст.258 КК України (Терористичний акт)», - зазначила Сарган.

За її словами, наявні докази вказують на вчинення терористичного акту з боку членів НЗФ «ДНР».

«Згідно з протоколом огляду місця події, проведеного із спеціалістом у військовій сфері, вирва діаметром 170 см та завглибшки 50 см могла утворитись унаслідок розриву снаряду 120 калібру, який міг бути випущений з відповідного міномета різних модифікацій, дальність стрільби яких становить 7-9 кілометрів. Мінімальна дальність стрільби складає 460 метрів», - зазначила Сарган.

Крім того, додала вона, вирва від вибуху має еліпсоїдну форму та витягнута у напрямку польоту снаряду. «Здійсненими відмірюваннями за допомогою компаса встановлено, що еліпс вирви спрямований у захід-північ-західному напрямку, що свідчить про те, що постріл було здійснено з території, прилеглої до шахти Гагаріна, які підконтрольні НЗФ «ДНР», - наголосила речниця генпрокурора.

Вона також зауважила: сусіди та рідні загиблої дівчини засвідчили, що звуку пострілу не чули, а це свідчить про те, що постріл здійснено із значної відстані.

Читайте також: Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ поблизу Торецька

А домоволодіння, де сталася трагедія, розташоване на відстані близько 1 км від найближчих позицій Збройних сил України і початку так званої «сірої зони» та на відстані близько 3,29 км від передових позицій ЗСУ у районі териконів, зауважила Сарган.

Як повідомлялося, 28 травня об 11:40 бойовики обстріляли з Горлівки населений пункт Залізне. У результаті розриву снаряда загинула 15-річна школярка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-