Міноборони: на лінії зіткнення - активні бої, поранені шестеро бійців ООС

Міноборони: на лінії зіткнення - активні бої, поранені шестеро бійців ООС

Укрінформ
Російські окупаційні сили минулої доби здійснили в районі проведення операції Об’єднаних сил 37 обстрілів,  в результаті яких шестеро українських бійців отримали поранення.

Про це заявив під час брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Унаслідок бойових дій шестеро наших військовослужбовців отримали поранення різного ступеня. Наразі вони отримують допомогу у медичних закладах",  - сказав Гуцуляк.

Він зазначив, що обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби суттєвих змін не зазнала: "На лінії зіткнення продовжуються активні бойові дії. Найбільша їхня інтенсивність спостерігалася в районах населених пунктів Золоте, Новозванівка, Світлодарськ, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Водяне та Широкине". При цьому, вкотре констатуються факти обстрілів цивільного населення прифронтової зони з боку бойовиків російських окупаційних військ.

Зокрема, на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку бойовиків, з них чотири - із застосуванням мінометів.

Протягом минулої ночі вони тричі відкривали вогонь з автоматичних гранатометів в напрямку позицій Об’єднаних сил поблизу Новозванівки, тому українські військові були змушені щоразу відривати вогонь у відповідь.

Під обстрілами з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї усіх типів і калібрів, які тривали понад годину, опинилися підрозділи Об’єднаних сил у районах н.п. Золоте та Світлодарськ.

Застосування бойовиками російських окупаційних військ мінометів калібру 120 мм також зафіксовано в районі Кримського та Новотошківського.

На Донецькому напрямку зафіксовано 29 ворожих обстрілів, переважно з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Активність противника відзначалася в районах н.п. Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Новоселівка Друга, Опитне, Павлопіль, Піски, Старогнатівка, Широкине та шахта Бутівка.

Міномети калібру 120 мм були застосовані бойовиками в районах Новомихайлівки, Новоселівки Другої та Старогнатівки.

Читайте також: Бойовики 37 разів порушили "тишу". Штаб ООС назвав "гарячі точки"

"Загалом усі 37 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. У підсумку, у бік наших військових, не враховуючи звичайне озброєння, противником було випущено 50 мінометних мін різних калібрів, 40 з них - 120 калібру. Нагадаємо, що системи озброєння калібром 100 мм і більше - заборонені Мінськими домовленостями", - наголосив Гуцуляк.

Він додав, що з метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також знищення активних вогневих засобів противника, військовослужбовці Збройних Сил України 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-