Евакуація-200: з Донбасу за час окупації вивезли 1500 тіл українських бійців

Евакуація-200: з Донбасу за час окупації вивезли 1500 тіл українських бійців

Укрінформ
З початку конфлікту 2014 року пошукові групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України евакуювали з районів Донецької та Луганської областей близько 1500 загиблих захисників України.

Про це повідомив на брифінгу начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, полковник Олексій Ноздрачов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пошукові групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України в рамках гуманітарного проекту Збройних Сил «Евакуація-200» із районів Донецької та Луганської областей евакуювали близько 1500 загиблих захисників України»,- сказав Ноздрачов.

За його словами, всі необхідні процесуальні дії згідно з Кримінальним кодексом України проводяться слідчими органами СБУ та Нацполіції, в тому числі ними виносяться постанови про відбір біологічних матеріалів від загиблих для проведення ДНК-експертиз. Відділ пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ всебічно сприяє слідчим органам зазначених структур у зборі необхідної для ідентифікації інформації та веде інформаційне супроводження родичів зниклих безвісти чи загиблих військовослужбовців.

За словами Ноздрачова, після збігів результатів ДНК-експертиз відбувається процедура вилучення та передачі тіл загиблих їхнім сім'ям для поховання, у разі необхідності до зазначених заходів залучають пошукові групи цивільно-військового співробітництва.

Читайте також: У пам'ять про загиблих бійців відкрили храм у Волновасі

Він підкреслив, що створення груп цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах було започатковано у травні 2014 року після початку російської агресії проти України. Загони представників цивільно-військового співробітництва заходять на звільнені території одразу після військових. Їх мета, зазначив Ноздрачов, створювати умови для повернення державної влади на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-