На Донбасі доба минула без втрат - штаб

На Донбасі доба минула без втрат - штаб

Укрінформ
Під час бойових дій за минулу добу та в понеділок Об’єднані сили втрат не мають.

Про це поінформував на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внаслідок бойових дій протягом минулої доби поранених серед наших українських захисників немає", - сказав Гуцуляк.

 За його словами, протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення залишалася без змін. Бойовики окупаційних адміністрацій РФ продовжували активно порушувати режим тиші, застосовуючи по оборонних укріпленнях українських захисників важкі види озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 20 травня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 55 прицільних обстрілів.

Читайте також: Бойовики накрили з артилерії передмістя Торецька: зруйновані 7 будинків

Ворог випустив по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил 20 снарядів з РСЗВ БМ-21 «Град», здійснив 6 пострілів з танку, 80 — з артилерії калібру 122 мм, також наші захисники нарахували близько 130 розривів від мінометних мін 120 калібру, та близько 70 — від мін калібру 82 мм.

За словами Гуцуляка, підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону - з метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також придушення ворожої вогневої активності, українські військові понад 20 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

З опівночі 21 травня бойовики вже  12 разів обстріляли українські опорні пункти.  Зокрема, вночі та зранку ворог вів обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм по оборонцям Троїцького, Водяного, та двічі — по захисниках Залізного. Наші військові нарахували розриви понад 30 мін.

Провокаційний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї противник вів у бік опорних пунктів українських захисників поблизу н.п. Гнутового, Водяного, Павлополя, Широкиного та Пісків. По оборонцях Гнутового та Водяного зафіксовано ворожий вогонь з озброєння БМП.

Внаслідок ворожих обстрілів втрат немає, сказав речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-