Бойовики обстрілюють населені пункти Донбасу з «Градів» - СЦКК

Бойовики обстрілюють населені пункти Донбасу з «Градів» - СЦКК

Укрінформ
Бойовики російсько-окупаційних військ на порушення Мінських домовленостей продовжують застосовувати важке озброєння по населених пунктах Донбасу.

Про це заявляє українська сторона СЦКК, повідомляється на сторінці ООС у соцмережі Facebook.

"Сьогодні о 8 годині ранку проросійські найманці здійснили обстріл населеного пункту Миколаївка-2 з артилерійських систем калібру 122 мм. Буквально через 45 хвилин противник знову застосував важку артилерію по населеному пункту Світлодарськ. За результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Миколаївка-2 противник вів з населеного пункту Гольмівський, а обстріл мирних мешканців міста Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили з напрямку населеного пункту Лозове", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зафіксовано пряме влучення боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі на вулиці Степова у Миколаївці-2 та у двір середньої школи №11 у Світлодарську.

Читайте також: У Світлодарську бойовики обстріляли школу, є поранений

У СЦКК також поінформували, що 16 травня близько 20 години російсько-окупаційні війська практично протягом години вели обстріл житлового сектору населеного пункту Стара Авдіївка з напрямку населеного пункту Яковлівка, застосувавши при цьому 10 пострілів із РСЗВ «Град» та випустивши 11 мін із мінометів 120 калібру.

Ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про обстріл поінформовано СММ ОБСЄ, йдеться у повідомленні.

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України, яка дозволила б представникам російських ЗМІ звинуватити українську сторону у неспроможності дотримуватись взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню", - наголошується у дописі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-