Ескалація на Донбасі: сили ООС були змушені застосувати

Ескалація на Донбасі: сили ООС були змушені застосувати "великий калібр"

Укрінформ
Бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили у четвер, 17 травня, вже близько 70 пострілів з артилерії та випустили понад 70 мін.

Про це заявив на брифінгу в четвер речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом з опівночі бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили по наших захисниках близько 70 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили понад 70 мін з мінометів калібру 120 мм. Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону та 11 разів відкривали вогонь у відповідь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - сказав речник.

Так, на Донецькому напрямку одразу з опівночі ворог тричі застосовував міномети калібрів 120 мм по захисниках Троїцького. Загалом протягом ночі наші військові нарахували тут близько 20 мінометних розривів.

З 05.30, протягом години, ворог здійснив 40 пострілів з артилерії калібру 122 мм по оборонцях Новолуганського, та вів вогонь з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

Також окупанти здійснили понад 10 пострілів з артилерії калібру 122 мм поблизу Зайцевого.

Міномети калібрів 120 мм російсько-окупаційні війська  застосовували по наших захисниках Залізного, та двічі - в районі Новолуганського.

Читайте також: ООС: один український військовий загинув, двоє поранені

На Луганському напрямку артилерію калібру 122 мм ворог застосовував зранку по оборонних позиціях Об’єднаних сил у районі н.п. Гнутового, та двічі — поблизу Водяного. По захисниках Водяного противник випустив понад 20 мін з мінометів калібрів 120 мм.

Ворожі вогневі провокації з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї спостерігалися нашими захисниками на лінії розмежування в районі н.п. Новотошківського, Невельського, Широкиного, Гнутового, Новолуганського, Опитного, Лебединського, 4 рази поблизу Водяного, та п’ять разів - у районі Новозванівки, сказав Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-