По всій лінії розмежування йдуть інтенсивні бої - Міноборони

По всій лінії розмежування йдуть інтенсивні бої - Міноборони

Карта
Укрінформ
Бойовики за добу здійснили 63 прицільні обстріли, вибірково застосувавши важку артилерію та міномети.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

"Інтенсивні бойові дії тривали по всій лінії розмежування, противник не знижує активність вогневих провокацій", – розповів він.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 30 обстрілів. У районі Світлодарська незаконні збройні формування застосували артилерію калібру 122 мм. У районах Залізного, Зайцевого, Кримського, Луганського, Новгородського, Новолуганського, Світлодарська, Травневого та Троїцького бойовики відкривали вогонь з 120-мм та 82-мм мінометів. Загалом бойовики випустили 5 артилерійських снарядів та понад 220 мінометних мін різних калібрів.

Читайте також: У Міноборони розповіли про стан двох поранених на Донбасі військових

"Противник також активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП",  – зазначив речник Міноборони.

На Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 33 рази, переважно застосовували стрілецьку зброю,  великокаліберні кулемети та гранатомети різних типів. Бойовики відкривали вогонь поблизу Авдіївки, Водяного, Верхньоторецького, Гнутового, Кам’янки, Красногорівки, Мар’їнки, Павлопіля,  Талаківки, Тарамчука, Широкино та шахти Бутівка. У районі Верхньоторецького бойовики випустили 20 мін з мінометів калібру 82 мм.

Станом на 11:00 14 травня бойовики здійснили 13 прицільних обстрілів. Вони застосували 120-мм міномети у районі Зайцевого та Залізного та 82-мм міномети поблизу Золотого та Пісків, загалом випустивши 50 мін різних калібрів. «Вогневі провокації противника зі стрілецької зброї різних калібрів, гранатометів та БМП  також відбулися в районі Зайцевого, Катеринівки та Новозванівки на Луганському, а також в районах Водяного, Гнутового, Пісків та Піщевика на Донецькому напрямку», – деталізував полковник Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-