За добу на Донбасі поранені четверо українських військових - Міноборони

За добу на Донбасі поранені четверо українських військових - Міноборони

Укрінформ
У зоні операції Об'єднаних сил за минулу добу отримали поранення 4 українських бійців внаслідок ворожих обстрілів.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 1 травня, речник Міністерства оборони полковник Максим Праута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Унаслідок  ворожих обстрілів отримали поранення  четверо наших захисників. Стан здоров’я трьох постраждалих оцінюється як задовільний, один військовослужбовець перебуває у стані середньої важкості", - сказав Праута.

За його словами, обстановка на лінії зіткнення минулої доби суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська не припиняють обстріли оборонних позицій ЗСУ, зокрема із заборонених Мінськими домовленостями озброєнь.

"Загалом усі 44 ворожих обстріли, зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу військовослужбовці Збройних Сил України 14 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю", - зауважив речник МОУ.

Читайте також: АТО зруйнувала плани Кремля в Україні – Порошенко

Він також нагадав, що  30 квітня 2018 року розпочалась операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях. Відповідний Указ підписав Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-