Командування Операції об'єднаних сил визначило зону безпеки на Донбасі

Командування Операції об'єднаних сил визначило зону безпеки на Донбасі

Укрінформ
Відповідно до рішення Президентом України про початок проведення Операції об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей у зонах безпеки та районі бойових дій почне діяти особливий порядок.

Текст відповідного розпорядження, в якому визначено межі зони безпеки, прилеглої до району бойових дій, та режими перебування у ній, наданий Укрінформу прес-центром ООС.

"Зоною безпеки, прилеглою до району бойових дій, вважати: Виноградне, Курахове, Очеретине, Розівка, Вовчеярівка, Біла Гора, Новоайдар, Садки, Макарівка, Простяне, вздовж Державного кордону, ур. Чернявка, вздовж адміністративного кордону Луганської та Харківської областей, Ольгівка, вздовж адміністративного кордону Донецької та Харківської областей, Знаменівка, вздовж адміністративного кордону Донецької та Дніпропетровської областей, Комишуваха, вздовж адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей, Урзуф, вздовж морського узберіжжя, Приморське", - йдеться у документі.

Як зазначається, рішенням командувача об'єднаних сил у зоні безпеки можуть створюватися райони обмеженого та забороненого доступу. Зокрема, допуск до району обмеженого доступу осіб, не залучених до проведення ООС, здійснюється за рішенням командувача об’єднаних сил, командирів оперативно-тактичних угруповань та відповідних командирів (начальників).

Читайте також: Командування ООС запроваджує особливий порядок для Донбасу

Натомість допуск до району забороненого доступу здійснюється на підставі перепусток, за рішенням командувача об’єднаних сил. Сторонні особи до такого району не допускаються.

Згідно з розпорядженням районом бойових дій визначено "район, що охоплений бойовими діями уздовж лінії зіткнення, де підрозділи Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів виконують бойові завдання щодо недопущення прориву противника в глибину території держави".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-