Аваков: Не можна, щоб

Аваков: Не можна, щоб "блакитні шоломи" ходили Горлівкою нарівні з патрулями Захарченка

Укрінформ
Україна при поточному розвитку подій не може планувати воєнну операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Ми, українці, якщо говорити чесно, при поточному розвитку подій не можемо планувати воєнну операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією РФ. Це факт. Тому президент Порошенко говорить про миротворчу місію, "блакитні каски". Це один з механізмів, який може бути дієвим", - сказав Аваков.

За його словами, при цьому слід розуміти, для чого потрібна миротворча місія. "Для того, щоб патрулі "блакитних шоломів" ходили Горлівкою нарівні з патрулями російської маріонетки Захарченка? Це неприйнятно", - підкреслив міністр.

Читайте також: Аваков розповів про два можливі варіанти подальших дій Кремля

Глава МВС переконаний, що ідеальна миротворча місія - це щоб "зайшли миротворці, всі росіяни пішли, будь-які воєнізовані групи на чолі з маріонетковими урядами Плотницьких, Захарченка, або хто там зараз, пішли з росіянами".

"Зараз же, після заходу "блакитних шоломів", з нашого боку має зайти якийсь громадянин з українським прапором - українська юстиція. Він заходить у найближчу райраду, ставить там український прапор і проводить вибори до місцевих рад згідно з українським законом. Таким чином, ми маємо змогу поставити легітимну владу, обрану за нашим законодавством", - уточнив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-