У Міноборони пояснили, як зміна формату АТО розширить повноваження армії

У Міноборони пояснили, як зміна формату АТО розширить повноваження армії

Укрінформ
Після зміни формату АТО, яке Президент України анонсував на 30 квітня, керівництво операцією буде делеговане Збройним силам України, отже у ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію.

Про це сказав на брифінгу в суботу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Керівництво переходить до Збройних сил України. Так у ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройним силам України», - сказав Гуцуляк.

Читайте також: Штаб повідомив, як почувається поранений на Донбасі боєць

Він нагадав, що Глава держави пояснював, що зараз АТО знаходиться під керівництвом Служби безпеки України. Взаємодія між СБУ і приданими підрозділами ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії є абсолютно іншою ніж ті, що передбачено в Законі про реінтеграцію Донбасу.

“Відроджені Збройні сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал та бойової спроможності. Створено оперативний резерв військовозобов’язаних з бойовим досвідом, суттєво покращено забезпечення ЗСУ”, - підкреслив Гуцуляк.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент Петро Порошенко заявив, що статус Антитерористичної операції на сході України на Операцію Об’єднаних сил буде змінено 30 квітня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-