Турчинов: Ми не дозволимо приховати російську агресію під миротворчою ширмою

Турчинов: Ми не дозволимо приховати російську агресію під миротворчою ширмою

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що не можна дозволити РФ приховати свої агресивні дії під будь-якою ширмою, в тому числі і миротворчою.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу “UA1”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми якраз, коли розробляли закон щодо деокупації Донецької і Луганської областей, фактично прописали механізм, який дозволяє більш ефективно протидіяти будь-яким військовим провокаціям і агресії РФ. Врешті-решт законом Росія визнана країною-агресором, і це для нас дуже важливо, зокрема і під час міжнародних судових процесів, тому що ми в цих процесах чітко показуємо, що РФ не третя сторона конфлікту, не посередник, як вони намагаються себе позиціонувати. Це країна-агресор, яка веде гібридну війну проти незалежності держави, гарантом безпеки і недоторканності якої, до речі, вони виступали відповідно до тих самих Будапештських домовленостей”, - сказав Турчинов.

Читайте також: Турчинов хоче протиставити режиму Путіна єдиний фронт Європи, США та України

За його словами, після того, як Об'єднаний оперативний штаб почне працювати, і “коли замість АТО буде вже військова операція, ми в кінців кінців будемо говорити, що АТО виконало свої задачі”. Водночас секретар РНБО  висловив припущення, що антитерористичні операції будуть проводитися точково, "тобто так, як вони і повинні проводитися відповідно до законодавства, відповідно до логіки закону”. 

“Окрім того, що важливо, ви знаєте, ми таким чином не дозволяємо і Росії гратися в так зване своє миротворче прикриття. Тому що не є таємницею, що РФ впродовж останнього року відпрацьовує технологію, коли вона сховає свої агресивні дії під блакитними шоломами миротворчої операції - навіть шоломи вони пофарбували. Розвідка доповідає, що в них є вже і техніка, і шоломи, щоб одягнути на голову. Цього дуже важливо не допустити, не дати можливість приховати російську агресію під якусь миротворчу операцію. Прийняття цього закону повністю перекреслює плани Путіна сховатися вже за таким форматом. Ми не дозволимо приховати її (російську агресію - ред.) під будь-якою ширмою, в тому числі і миротворчою”, - додав Турчинов.

Він наголосив, що у складі миротворців не має бути російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-