Штаб: окупанти обстріляли житлові квартали Авдіївки

Штаб: окупанти обстріляли житлові квартали Авдіївки

Карта
Укрінформ
Минулої доби російсько-окупаційні угруповання обстріляли житлові квартали «старої» Авдіївки, що кваліфікується як теракт.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російсько-окупаційні війська продовжують практику терору відносно цивільного населення. В результаті влучання мінометних мін пошкоджено житловий будинок та технічну споруду по вулиці Лермонтова в Авдіївці", - сказав речник.

Він зауважив, що, на щастя, внаслідок обстрілу місцеві мешканці не постраждали. Факт чергового злочину російських окупантів зафіксовано слідчо-оперативною групою поліції та офіцерами Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

За інформацією Покровського відділу поліції Донецької області, факт обстрілу з боку бойовиків російсько-окупаційних військ по житлових кварталах «старої» Авдіївки кваліфіковано за ч.2 ст.258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат - Міноборони

Загалом, за словами Гуцуляка, минулої доби бойовики здійснили 38 обстрілів українських позицій, 35 з них були прицільними.

На Луганському напрямку бойовики двічі відкривали вогонь у бік українських військових. У районі Троїцького бойовики застосували 120-мм міномети. Близько 20:35 бойовики обстріляли українські позиції поблизу Станиці Луганської зі стрілецької зброї.

«Таким чином, поблизу Станиці Луганської російсько-окупаційні війська вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін, попередньо заплановане на 13 квітня», – зазначив Гуцуляк.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили 36 обстрілів. Найбільшу активність бойовики демонстрували біля Авдіївки та Водяного. В районі Пісків та шахти Бутівка бойовики випустили 43 міни калібру 120 мм. В районі Кам’янки, протягом майже години, бойовики обстрілювали українські позиції із танку, здійснивши загалом 16 пострілів.

З мінометів калібру 82 мм бойовики двічі вели вогонь в районі Пісків та по одному разу – в районі Новотроїцького та шахти Бутівка, загалом випустивши 20 мін.

«Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів також потрапили наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Гнутове, Кам’янка, Лебединське, Невельське, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Піски, Піщевик, Первомайське, Талаківка, Широкине та шахти Бутівки», – додав речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-