Діти зі зони АТО отримають статус постраждалих внаслідок воєнних дій

Діти зі зони АТО отримають статус постраждалих внаслідок воєнних дій

Укрінформ
Уряд вдосконалив порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Як повідомляє Урядовий портал, Кабмін ухвалив постанову "Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 та від 5 квітня 2017 р. № 268".

"Документом передбачається право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, особою, яка в період здійснення антитерористичної операції не досягла 18 років (повноліття), та доповнено перелік дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, категорією дітей, які виявлені місцевими органами виконавчої влади та/або органами місцевого самоврядування і не зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, або які не проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Статус учасника бойових дій отримали понад 218 тисяч воїнів ЗСУ

Цей нормативно-правовий акт передбачає надання повноважень органам опіки та піклування в прийнятті рішень про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, або відмову в наданні такого статусу за результатами розгляду комісією з питань захисту прав дитини документів, поданих заявником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-