Бойовики роблять “бізнес” на пропуску на підконтрольну територію

Бойовики роблять “бізнес” на пропуску на підконтрольну територію

Укрінформ
Бойовики заробляють гроші на пропуску громадян на підконтрольну українській владі територію та створюють тяжкі умови для перетину лінії розмежування.

Про це у суботу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Держприкордонслужби України.

«Представники НЗФ заробляють гроші на пропуску громадян на підконтрольну українській владі територію. Останнім часом спостерігається нерівномірність пасажиропотоку через КПВВ, особливо «Новотроїцьке». Громадяни, як на особистому автотранспорті, так і в автобусах, прибувають значними партіями раз на пів години-годину. Як зазначають самі подорожуючі, таку ситуацію створюють представники НЗФ, налагоджуючи власний бізнес. За пришвидшення руху вони вимагають плату», - йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначили, що про таку саму ситуацію пишуть громадяни України, які вимушено лишаються на тимчасово окупованій території, і в соцмережах. Громадяни описують «таксу» бойовиків за пришвидшений проїзд і нелюдські умови, в яких доводиться перетинати лінію розмежування.

Читайте також: Неподалік КП "Майорське" знайшли схрон з боєприпасами

Тоді, як перед Великодніми святами пасажиропотік стає більш інтенсивним – збільшилася і жага бойовиків до наживи. Громадяни зауважують, що якби черг не було, то ніхто б за пропуск не платив, а так – доводиться.

Держприкордонслужба наводить як приклад відскановані записи з соцмереж: «Водії щедро діляться з прикордонниками ДНР - 1000 рублів з маршрутки і по 50 рублів з кожного пасажира. Якщо не буде черг, то хто ж буде платити по тисячі рублів за проїзд без черги і їздити з перевозами пільговиків?»; «За місяць близько 3 мільйонів рублів ... можна отримати просто штучно загальмувавши проїзд, пропускаючи тільки проплачених»; «Чого ж так над людьми знущаються?».

Українські прикордонники неодноразово стикалися з ситуаціями, коли незадовго до закриття КПВВ з тимчасово окупованої території прибувала значна кількість громадян. Військовослужбовці Держприкордонслужби готові до подібних провокацій НЗФ та в разі потреби відразу збільшується кількість прикордонних нарядів, аби громадяни мали змогу швидше перетнути лінію розмежування і ні в якому разі не лишилися в сірій зоні після закриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-