Розведення сил в районі Станиці може відбутися 10 квітня - Оліфер назвала умову

Розведення сил в районі Станиці може відбутися 10 квітня - Оліфер назвала умову

Укрінформ
Розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня за умови відсутності обстрілів на цій ділянці.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

“Українська сторона підтвердила готовність і в подальшому робити все можливе для виконання домовленостей ТКГ щодо великоднього перемир'я. Розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня – за умови відсутності стрілянини на цій ділянці”, - написала Оліфер.

Вона також повідомила, що на всіх рівнях відбулося обговорення питання ремонтних робіт мостового переходу у Станиці Луганській. “Українська сторона вчергове наголосила: ми підтримуємо проведення облаштування мосту, який би відповідав параметрам, затвердженим відповідними компетентними інстанціями. Ключовим у цьому контексті є гарантії безпеки для ремонтних бригад”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київ запропонував Москві 23 росіян за політв'язнів Кремля

Оліфер також поінформувала, що під час засідання Тристоронньої контактної групи Кучма висловив вдячність генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу за його увагу до проблем розмінування. Вона нагадала, що 4 квітня у світі відзначають Міжнародний день просвітництва з питань мінної небезпеки та допомоги у діяльності, пов'язаної з розмінуванням. Нині для України це питання є вкрай актуальним. 

“Під час бойових дій на Донбасі внаслідок інцидентів із мінами та вибухонебезпечними залишками війни поранено 1117 дорослих і 81 дитина; 619 дорослих та 25 дітей загинули”, - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-