"Великоднє перемир’я": 32 обстріли позицій ЗСУ, один загиблий

Укрінформ
Бойовики російсько-окупаційних військ продовжують зривати «великоднє перемир’я» встановлене на лінії розмежування сторін з опівночі 30 березня. За минулу добу агресор здійснив 32 обстріли позицій українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні за добу від 30 березня.

Зокрема на Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів та протитанкової керованої ракети противник обстріляв наші укріплення поблизу Талаківки, гранатомети застосував в районі Опитного, Верхньоторецького, Богданівки, Шахти Бутівка, Лебединського та Широкиного. Також з гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки обстріляні наші укріплення у Водяному, а з великокаліберних кулеметів – поблизу Павлополя та Піщевика. Крім цього, зі стрілецької зброї вогонь вівся по захисниках Павлополя, Авдіївки, Опитного, Богданівки, Новотроїцького, Кам’янки, Мар’їнки, Піщевика та Пісків.

На Луганському напрямку із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти вели вогонь по опорних пунктах наших захисників в районі Луганського. Також гранатомети ворог застосував неподалік Катеринівки.

Внаслідок ворожого вогню одного нашого захисника поранено.

Під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець загинув, троє воїнів – дістали поранення. Усіх постраждалих доставлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

Читайте також: Бойовики "розквартировують" танки та "Гради" по населених пунктах

У штабі зазначають: "Цинічним є те, що провокаційні обстріли позицій ЗС України противник здійснював у період роботи у зазначених районах першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, який перебував з візитом на сході України".

Українська сторона СЦКК наголошує: незважаючи на брудні провокації з боку окупантів, підрозділи ЗС України чітко дотримуються Мінських домовленостей, та забезпечують виконання рішення керівництва ЗС України щодо заборони використання всіх видів озброєння та боєприпасів у період з 00.01 хвилини 30 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-