Ватажки бойовиків

Ватажки бойовиків "наварили" $1 мільйон на відключенні Vodafone - експерт

Укрінформ
Прямий дохід ватажків угруповання “ДНР” від відключення українського мобільного оператора Vodafone становить близько 1 млн дол. США шляхом продажу близько 500 тис. “стартових пакетів” свого “мобільного оператора” "Фенікс" протягом січня-лютого 2018 року.

Про це заявив аналітик громадської організації “Донецький інститут інформації” Віталій Сизов під час “круглого столу” в Укрінформі на тему: "Відсутність мобільного зв'язку з Донбасом: які наслідки для реінтеграції?”.

“За даними “міністерства зв’язку” “ДНР”, вони вже продали близько півмільйона карток “Фенікса”. Якщо перерахувати це на кошти, а одна найдешевша картка коштує 120 рублів  - то прямий зиск від продажу цих карток був десь на 1 млн доларів”,  - сказав він.

На переконання експерта, надходження від подальшої абонентської плати та плати  за послуги будуть значно вищими. 

Сизов нагадав, що наразі оператор “Фенікс”, який підконтрольний бойовикам і, вочевидь, російським спецслужбам, є монополістом мобільного  зв’язку на непідконтрольній території “ДНР”, після того, як були відключені основні українські оператори мобільного зв’язку -  “Київстар”, Life та Vodafone.

Читайте також: Окупанти на Донбасі блокують відновлення Vodafone - СЦКК

За його словами, встановлення цієї монополії сприятиме збагаченню ватажків “ДНР”, а також може негативно вплинути на процес подальшої реінтеграції цих територій  до загального українського простору.

Завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов також наголосив на тому, що спілкування за допомогою мобільного зв’язку - один з найголовніших комунікаційних каналів для мешканців  підконтрольної уряду та непідконтрольної території Донбасу, і втрата цього каналу може негативно впливати на подальші реінтеграційні процеси. “Весь цей фарс з вимкненням мобільного зв’язку зроблений окупаційною адміністрацією просто для шантажу, можливості заробити  - на продажі карток так званого “мобільного оператора” “Фенікса” і в тому числі намагання отримати можливо певних коштів з компанії Vodafone”, - зазначив він.

Як повідомлялося, 11 січня окуповані території Донбасу залишились без мобільного зв'язку  через пошкодження обладнання мобільного оператора Vodafone.   

Пізніше українська сторона Спільного центру з контролю та координації інформувала, що окупаційні адміністрації РФ на Донеччині зривають ремонтні роботи пошкодженого обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-