Бойовики відкривали вогонь 47 разів, майже всі обстріли - на Донецькому напрямку

Бойовики відкривали вогонь 47 разів, майже всі обстріли - на Донецькому напрямку

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Наші військові вкотре фіксують зростання активності російсько-окупаційних військ, особливо – на Донецькому напрямку.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк.

"39 із 47 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. У 10 випадках, аби вгамувати знахабнілого ворога, військовослужбовці Збройних Сил України вимушено відкривали  вогонь у відповідь зі стрілецької зброї", - зазначив він.

За словами Гуцуляка, на Луганському напрямку зафіксовано 7 обстрілів українських позицій.  Найбільшу активність противник виявляв у вечірній та нічний час, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП.

Читайте також: Доба на Донбасі минула без втрат - Міноборони

Тричі під ворожими обстрілами опинилися українські позиції в районі Луганського та двічі – в районі Троїцького. Противник також вів обстріли неподалік Новгородського та Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку, констатував речник Міноборони, минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України. 

"Ворог застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети. В районі Авдіївки окупанти двічі вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, у бік наших військових було випущено 5 мін. Під щільними обстрілами противника наші захисники найчастіше опинялися в районі Павлополя, Авдіївки, Водяного та Широкиного. Зі сторони противника вогонь вівся також у районі Верхньоторецького, Гнутового, Кам’янки, Мар’їнки, Пісків, Талаківки, шахти Бутівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-