Ескалація на Донбасі: бойовики застосовують танки та 120-мм міномети

Ескалація на Донбасі: бойовики застосовують танки та 120-мм міномети

Карта
Укрінформ
На лінії зіткнення зафіксовано загострення ситуації, минулої доби внаслідок обстрілу бойовиків один український військовий загинув, ще одного було поранено.

 Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, унаслідок ворожого вогню на Донецькому напрямку загинув один військовий 1995 року народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого захисника. Ще один військовослужбовець отримав бойову травму. Його оперативно доставлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу, стан його здоров'я задовільний", - сказав Гуцуляк.

Читайте також: У Мінську домовилися про нову "тишу" на Донбасі з 30 березня

Він зазначив, що на Луганському напрямку зафіксовано два прицільних обстріли, на Донецькому - 34.  Загалом 44 обстріла було зафіксовано минулої доби, з них 36 - прицільні. 

Як зазначається, Минулої доби бойовики застосували по українських захисниках заборонені Мінськими угодами зразки озброєння – танки та міномети калібру 120 мм.

"Окупанти здійснили 3 постріли з танка по оборонних укріпленнях Збройних сил України та випустили понад 30 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм", - сказав речник.

Речник зауважив, що попри збільшення ворожих обстрілів ситуація перебуває під контролем ЗС України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-