Президент пообіцяв мобільний банкінг на КПВВ

Президент пообіцяв мобільний банкінг на КПВВ "Золоте"

Укрінформ
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав контрольний пункт в‘їзду-виїзду «Золоте», що знаходиться за 300 метрів від лінії зіткнення.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Все зроблено. Але подивіться, за 300 метрів звідси окуповані території. Вони (бойовики - ред.) вже майже рік зривають виконання зобов’язань і не відкривають проїзд людей та транспортних засобів. Більше того, для них чим гірше, тим краще. Зараз в присутності Президента, міністра оборони, керівника прикордонної служби можете переконатися, що українська сторона повністю готова для започаткування роботи КПВВ», - підкреслив Президент.

За його словами, цей КПВВ є одним із чотирьох пунктів, де українська сторона запропонувала створити належні умови для покращення перетину лінії зіткнення і забезпечити нормальне ставлення до людей, в тому числі тих, які проживають на окупованій території. Порошенко розповів, що українська сторона зробила все можливе для того, щоб були обладнані пункти паспортного контролю, пункти фіскальної служби, на КПВВ має бути мобільний банкінг, щоб пенсіонери з окупованої території могли прийти і отримати по картці пенсії, закупити продукти харчування. Він зауважив також, що тут продукти харчування на 30, 40, 50% дешевше, ніж на окупованій території.

Читайте також: Президент підписав закон про кредити для бізнесу на Донбасі

За словами Президента, як тільки українська сторона оголошує дату відкриття - з іншого боку проводяться обстріли зі стрілецької зброї і з’являються поранені українські прикордонники, військовослужбовці і ті, хто намагався перетнути кордон.

«Надзвичайно важливо, щоб зараз весь світ побачив, що тут стоїть український Президент, що ми виконуємо ті домовленості, які взяли на себе. Ми робимо все можливе, щоб полегшити життя людей, які опинилися внаслідок агресії РФ на окупованій території», - додав  Порошенко.

Читайте також: Росія посилює військову присутність на кордоні — Порошенко

Президент  доручив, щоб було забезпечено медичне обслуговування в Золотому, вирішено питання шкільних автобусів, «щоб у повному обсязі життя людей на звільненій території було забезпечено». За його словами, нині організовано приїзд мобільних медичних груп, зокрема стоматологів, офтальмологів тощо.

 «І це не у зв’язку з приїздом Президента, губернатора, секретаря РНБО, міністрів. Це має бути кожного дня», - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-