СБУ викрила поліцейських, які незаконно торгували зброєю з АТО

СБУ викрила поліцейських, які незаконно торгували зброєю з АТО

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ заблокували у Чернігові збут вогнепальної зброї та боєприпасів, завезених із зони АТО.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець обласного центру, раніше засуджений за скоєння тяжких злочинів, організував злочинне угруповання, до якого входило п’ятеро місцевих мешканців, двоє з яких є працівниками патрульної поліції. За оперативною інформацією, спільники планували налагодити розгалужену мережу реалізації зброї та боєприпасів на території області та за її межами", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували чотири реалізації зловмисниками автоматичної зброї невстановленого зразка та глушника, приблизно двадцять гранат РГН, Ф-1, РГД-5 та запали до них, патрони до вогнепальної зброї різного калібру.

Оперативники спецслужби затримали учасників угруповання у центрі Чернігова при спробі збуту тротилових шашок та електродетонаторів.

У Чернігові СБУ припинила надходження зброї з району АТО / Фото: Прес-центр СБ України

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили два гранатомети РПГ, гранати Ф-1, пістолети різних модифікацій та близько двох тисяч набоїв різного калібру. Виявлена зброя та боєприпаси направленні для проведення експертизи.

Читайте також: СБУ затримано на Луганщині бойовика терористичної організації "ЛНР"

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з внутрішньою безпекою Національної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-