АТО: найгарячіше на Луганському напрямку – за добу 12 ворожих обстрілів

АТО: найгарячіше на Луганському напрямку – за добу 12 ворожих обстрілів

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні проведення АТО на Луганському напрямку зафіксовано 12 ворожих обстрілів, в той час як на Донецькому - тільки 1 такий обстріл.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк на брифінгу в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Найвищу активність окупанти проявили на Луганському напрямку. Тут зафіксовано 12 ворожих обстрілів в бік наших захисників. При цьому ввечері ворог випустив по оборонних позиціях військовослужбовців ЗСУ 15 снарядів поблизу населеного пункту Підлісне з артилерії калібру 152 мм та близько 10 снарядів з калібру 122 мм в районі Луганського. Зазначу, що наші оборонні позиції саме поблизу Луганського найбільше потрапили під вогневий вплив окупантів. Тут протягом минулої доби неодноразово зафіксовано тривалі ворожі обстріли наших військових, також з мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем та іншого піхотного озброєння. Обстріли з мінометів калібрів 120 мм та озброєння БМП ворог вів по наших захисниках Троїцького”, - сказав Гуцуляк.

Він уточнив, що окупанти також відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по українських захисниках Зайцевого та Новгородського, двічі - поблизу Новоолександрівки.

Читайте також: Доба в АТО: бойовики гатять з артилерії, 120-мм мінометів і БМП

Речник зазначив, що військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

Гуцуляк поінформував, що на Донецькому напрямку зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл близько 22:00, який тривав упродовж майже 2 годин. “Окупанти вели вогонь із мінометів калібру 120 мм та гранатометів і піхотного озброєння по оборонцях Новотроїцького”, - наголосив речник Міноборони.

“Загалом минулої доби зафіксовано 13 обстрілів оборонних укріплень ЗСУ з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник випустив по наших захисниках 15 снарядів із артилерії калібру 152 мм, близько 10 - з  з калібру 122 мм, понад 80 мін - з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Наші захисники, військовослужбовці ЗСУ, сім разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно не заборонене Мінськими домовленостями озброєння”, - резюмував Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-